De voordelen van een waterontharder

Met een waterontharder kan hard water omgezet worden in zacht water. Dit betekent dat de kalk die in het water aanwezig is eruit wordt gehaald. Dit kan veel verschillende voordelen hebben. Daarover kan je meer lezen in dit blog. Hier lees je meer informatie over de waterhardheid per postcode.

Apparaten gaan langer mee

Het kalk wat zich in je leidingwater bevindt zet kalkaanslag af op al je huishoudelijke apparaten, bijvoorbeeld in je koffiezetapparaat of je wasmachine. Deze kalkaanslag zorgt ervoor dat deze apparaten minder lang meegaan. Het nemen van een waterontharder kan er dus voor zorgen dat je apparaten langer meegaan, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen. Op de lange termijn kan dit een heleboel geld schelen.

Bespaar op je energierekening

Daarnaast is het verwarmen van hard water minder efficiënt dan het verwarmen van zacht water, omdat er meer energie nodig is om dit water op te warmen. Dit geldt niet alleen voor het verwarmen van je woning door middel van je CV-ketel, maar bijvoorbeeld ook voor het koffiezetapparaat. Met een waterontharder kan je daardoor tot wel 20 procent besparen op je energie- en gasrekening.

Minder schoonmaakproducten

Ten slotte werken bijna alle schoonmaakproducten zoals zeep en waspoeder een stuk beter in zacht water. Hierdoor kan je het gebruik van deze middelen beperken met zo’n 30 tot wel 50 procent. Dit scheelt niet alleen maar in je portemonnee, maar is ook nog eens goed voor het milieu. De meeste moderne schoonmaakmiddelen bevatten namelijk een hoop chemicaliën die erg schadelijk kunnen zijn wanneer ze in de omgeving terecht komen. Daar komt nog eens bij dat kleding die in zacht water gewassen is langer meegaat dan kleding die in water vol met kalk is gewassen. Ten slotte zal je huid een stuk zachter aanvoelen omdat je minder shampoo en douchegel hoeft te gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *